Academic Work

Lead Product Designer till långsiktig tjänst

Job description

Som Produktdesigner kommer du att ha en avgörande roll i vår kunds produktteam. Du kommer vara involverad under hela designprocessen, från att förstå användarbehov till att skapa intuitiva designlösningar som anpassas till företagets kunder. Din expertis kommer att vägleda skapandet av wireframes, mock-ups och utvecklingsklara prototyper för att säkerställa sömlös integration av produkten tillsammans med utvecklarteamet.


Plats :

Rådmansgatan


Jobbkategori :

IT


Omfattning :

Heltid, Tillsvidare


Startdatum :

Så snart som möjligt


Typ av uppdrag :

Konsultuppdrag


Övrigt :

Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Företaget utvecklar användarvänliga IT-verktyg för planering och genomföring av tekniska projekt, och erbjuder därmed en
molnbaserad plattform

till sina kunder som framförallt verkar inom byggbranschen. Dessa projekt ställer höga krav på struktur, kontroll och effektivitet – och ska vara så enkla som möjligt att använda: därför söker vi nu en produkt designer till
produktteamet

som kan fokusera på
användarvänligheten

i de tekniska lösningarna.Du erbjuds


I denna roll kommer du vara en central och kärnkomponent i den strategiska utvecklingen av produkten och organisationen som helhet. Du leder och ansvarar för både det strategiska och operativa produktutformningsarbetet i samarbete med resten av produkt- och teknikteamet där en del är placerade internationellt. Denna tjänst kräver att du är bekväm och strukturerad i ditt arbete, samt att du förstår användarnas behov för att prioritera arbetet.

Arbetsuppgifter


 • Leda och hantera hela designprocessen i samarbete med tvärfunktionella team

 • Optimera användarupplevelser och säkerställa att vår produkt är intuitiv och användarvänlig

 • Bidra till våra designsystem och riktlinjer för att bibehålla en enhetlig look och känsla

 • Stå för dina designval och anpassa dem efter användarbehov och affärsmål

 • Hålla dig uppdaterad om branschtrender och integrera innovativa tekniker och verktyg


Vi söker dig som


 • Har minst 3 års erfarenhet av produktdesign, helst med erfarenhet av att leda designprocessen

 • Har en T-formad professionell personlighet med en omfattande kompetens inom produktformgivning

 • Har gedigen erfarenhet av att skapa wireframes, mock-ups och prototyper

 • Har goda kommunikationsfärdigheter med förmågan att engagera och påverka intressenter

 • Har ett entreprenöriellt sinne och beredd att ta på dig varierande ansvarsområden i en dynamisk teammiljö

 • Pratar svenska och engelska flytandeDet är meriterande om du har • Jobbat i liknande bransch tidigare och har erfarenhet av byggbraschenFör att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:Vår rekryteringsprocess


Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.


Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Har du frågor om tjänsten?

Nils Norgren eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på nils.norgren@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15101444

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
LesJeudis
June 25, 2024

Lead Product designer Loyalty (F/H/X)

LesJeudis
June 25, 2024

Lead Product designer e-com Attract (F/H/X)

LesJeudis
June 25, 2024

Lead Product designer Loyalty (W/M/X)